Giftig, zeker, maar dosering is alles
Woensdag, Februari 21, 2024

Laten we er voor waken dat de angst voor giftige stoffen met ons aan de haal gaat, zegt Martin van den Berg. Ongezond leven is nog altijd een groter gezondheidsrisico. .. read more..

Zanger Jacob de Greeuw (Johan): ‘Ik ben content, maar mijn leven en carrière ...
Woensdag, Februari 21, 2024

De Nederlandse band Johan raakte verschillende keren buiten beeld in de dertig jaar van zijn bestaan. Dit hing samen met de ‘dips’ van voorman Jacob de Greeuw. „Ik word belemmerd door angst voor de emoties die met de muziek meekomen.” .. read more..

Het Poetin-regime zal niet breken door vreedzaam protest
Dinsdag, Februari 20, 2024

De dood van Aleksej Navalny heeft, zoals veel Russen, ook schrijver Aleksandr Skorobogatov diep geraakt. Hij vreest de consequenties die het zal hebben voor het verzet in Rusland. „Met zijn moord op Navalny zegt Poetin: wees bang, het kwaad is sterker dan jij, ken je plaats.” .. read more..

Prioriteit
Dinsdag, Februari 20, 2024

Op mijn spreekuur verschijnt een vrouw van 18 jaar om voor het eerst anticonceptie te bespreken. Ze wil best aan de pil, maar zegt dat ze bang is deze te vergeten. .. read more..

Het was alsof de mannen van Bodø/Glimt expres het volmaakte tegendeel van onz...
Maandag, Februari 19, 2024

.. read more..

Haar ouders leven in angst, ze zijn bang dat Louise (18) gaat slapen en nooit...
Maandag, Februari 19, 2024

De 18-jarige Louise zit absoluut niet te wachten op een bezoekje van huisarts Rutger Verhoeff, maar de ouders durven zo niet de nacht met haar in. Een goede oplossing is moeilijk te vinden want ze is volwassen, maar dan vindt hij een maas in de wet. Het wordt hem niet in dank afgenomen. .. read more..

TikTok-gebruikers zweren erbij: strijkplanken, hangers en handdoeken voor een...
Maandag, Februari 19, 2024

Strijkplanken, hangers, meubilair en handdoeken: het is een greep uit de selectie voorwerpen die op TikTok aangeraden wordt om je hotelkamer zo veilig mogelijk te maken. Daarvoor heb je volgens ’experts’ dus die middelen nodig. Maar heb je die wel echt nodig, of is het meer een kwestie van angst ... .. read more..

‘AI-doomers’ zijn doodsbang voor de computer. ‘AI zal proberen de macht over ...
Vrijdag, Februari 16, 2024

Techondernemer Joep Meindertsma gelooft dat er een grote kans is dat AI tot het einde van de mensheid zal leiden. Andere ‘AI-doomers’ delen zijn angst. „Wat nou als dat ding slimmer is dan wij? Hoe houd je het dan tegen?” .. read more..

Een gewaarschuwde Pool telt voor twee
Vrijdag, Februari 16, 2024

De Polen weerleggen moeiteloos Poetins uitspraken, ziet Mark Middel. Maar bang zijn ze wel. .. read more..

Tussen verwoeste huizen en achtergelaten tanks zoeken deze jonge Oekraïense f...
Woensdag, Februari 14, 2024

In Amsterdam is een intieme en ontwapenende expositie te zien van een jonge generatie Oekraïense fotografen. Ze leven in angst en onzekerheid, maar blijven zoeken naar manieren om het leven niet alleen leefbaar maar ook betekenisvol te houden. .. read more..

Geloven in een complot is ook een reddingsboei
Zondag, Februari 11, 2024

Complotdenken kiemt vooral in maatschappelijke angst en onzekerheid, maar kan ook lekker zijn. Je snapt opeens alles, je hoort ergens bij waar iedereen het onderling ook eens is. .. read more..

Fysiek is het slopend, maar het goud maakt alles goed. Eindelijk is goudzoeke...
Vrijdag, Februari 9, 2024

Goud zoeken is in Gabon gelegaliseerd. Toch zijn sommige delvers in het regenwoud nog altijd bang voor de gendarmes. „Maar wij zijn Gabonezen. Deze bossen zijn van ons.” .. read more..

Franse fans genieten in Parijs van judolegende Teddy Riner: ‘Mensen zijn echt...
Zondag, Februari 4, 2024

Hij is nu al de succesvolste judoka aller tijden, maar Teddy Riner (34) wil bij de Zomerspelen van Parijs nog één keer goud winnen. Bij de Grand Slam in de Franse hoofdstad liet hij zondag zien dat hij nog altijd meetelt. .. read more..

Debatteer over alles en stel vragen – juist op de universiteit
Zaterdag, Februari 3, 2024

Op de universiteit of hogeschool moeten studenten en docenten niet bang zijn om hun mening te geven. Een open deur die toch even moet worden ingetrapt. .. read more..

Vuur, roet en daarna kou – op een vernietigende kernoorlog volgt een nucleair...
Donderdag, Februari 1, 2024

Nu de spanningen internationaal oplopen, neemt ook de angst voor een kernoorlog toe. Wat zouden daarvan de gevolgen zijn? .. read more..

Waar Generatie Z van droomt en bang voor is
Woensdag, Januari 31, 2024

Fotograaf Isa de Jong (25) maakt met Gen Z’ers uit heel Nederland een ‘fotografische tijdcapsule’. „De meeste generatie-genoten zijn het plannen van de toekomst een beetje los aan het laten.” .. read more..

Met cabaretiers in de hoofdrol van nieuwe ‘Wie is er bang voor Virginia Wool...
Maandag, Januari 29, 2024

Cabaretiers Sanne Wallis de Vries en Bas Hoeflaak gedijen in de absurditeit van de mentale knokpartijen in Edward Albees klassieker. Het hoge tempo gaat wel ten koste van de spanningsopbouw. .. read more..

Ik doe iets goeds
Donderdag, Januari 25, 2024

Dat er niet alleen maar ellende is in de wereld ziet Folkert Koelewijn als hij fotografeert voor de fotorubriek ‘Ik doe iets goeds’. Veel mensen willen iets goeds doen voor anderen. Samen met schrijvers Sanneke van Hassel en Manouk van Egmond laat hij zien dat dit op veel uiteenlopende manieren kan. .. read more..

De Palestijnse vlag wappert overal in de islamitische wijk in Kaapstad
Donderdag, Januari 25, 2024

Deze vrijdag komt het Internationaal Gerechtshof met een voorlopige uitspraak in de genocidezaak van Zuid-Afrika tegen Israël. In Kaapstad staan er pro-Palestijnse muurschilderingen in de islamitische wijk, maar overheerst in de Joodse wijk vooral de angst voor geweld. .. read more..

‘Het Sovjetverleden herhaalt zich in Rusland op de meest primitieve manier’
Donderdag, Januari 25, 2024

Nikita Petrov hield woensdag de Nooit Meer Auschwitz lezing. In Rusland wordt de Stalinterreur weggepoetst en keren oude Sovjetpraktijken terug. „De Russische samenleving wordt opnieuw beheerst door angst.” .. read more..

Powered by Feed Informer