Progressieve Janet Yellen maakt zich zorgen over ongelijkheid en klimaat
Dinsdag, November 24, 2020

President in spe Joe Biden heeft Janet Yellen voorgedragen als minister van Financiën. Als de Senaat met haar voordracht instemt, wordt ze de eerste vrouwelijke minister op die post ooit in de VS. .. read more..

Met de VS erbij is er weer hoop voor het klimaat
Dinsdag, November 24, 2020

Met de benoeming van John Kerry tot speciaal gezant toont Biden dat klimaat weer prioriteit is. Wat is het effect als de VS weer meedoen met de wereld? Vijf vragen over het klimaatbeleid van de Amerikaanse president in spe. .. read more..

Groningers mogen onterecht uitgekeerde schadevergoeding houden
Dinsdag, November 24, 2020

Tientallen Groningers die ten onrechte een schadevergoeding hebben ontvangen voor de waardedaling van hun huis door aardbevingsschade hoeven die niet terug te storten, heeft minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) dinsdag tijdens het vragenuur in de Tweede Kamer gezegd. .. read more..

Groningers mogen onterecht betaalde schadevergoeding houden
Dinsdag, November 24, 2020

Tientallen Groningers die ten onrechte een schadevergoeding hebben ontvangen voor de waardedaling van hun huis door aardbevingsschade, hoeven die niet terug te storten. Dat zegt minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) tijdens het vragenuur in de Tweede Kamer. .. read more..

Rode Kruis: Sinds corona maken jongeren zich meer zorgen over klimaat
Dinsdag, November 24, 2020

Driekwart van de Nederlandse jongeren tussen de 18 en 35 maakt zich redelijk tot grote zorgen over klimaatverandering. Voor ruim één op de vijf zijn deze zorgen sinds de start van de coronacrisis toegenomen. Dat blijkt uit onderzoek van het Rode Kruis. Jongeren zien aandacht voor klimaatveranderi... .. read more..

Ex-minister Buitenlandse Zaken Kerry ‘klimaat-tsaar’ onder Biden
Maandag, November 23, 2020

De voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, wordt ‘klimaat-tsaar’ in het regeringsteam van de komende Amerikaanse president Biden. Hij was van 2013 tot 2017 bewindsman onder president Obama en in 2004 kandidaat van de Democraten bij de presidentsverkiezingen, die hij ve... .. read more..

Ex-minister Buitenlandse Zaken Kerry 'klimaat-tsaar' onder Biden - AD.nl
Maandag, November 23, 2020

Ex-minister Buitenlandse Zaken Kerry 'klimaat-tsaar' onder Biden    AD.nl Biden maakt namen voor sleutelposities bekend, John Kerry gezant voor klimaat    NOS De wereld organiseert zichzelf niet, en dus moet Antony Blinken het doen    Trouw Biden maakt eerste ministe... .. read more..

Biden maakt namen voor sleutelposities bekend, John Kerry gezant voor klimaat...
Maandag, November 23, 2020

Biden maakt namen voor sleutelposities bekend, John Kerry gezant voor klimaat    NOS Biden maakt eerste ministers snel bekend, 'Blinken wordt minister van Buitenlandse Zaken'    AD.nl In zijn kabinet kiest Biden voor vertrouwdheid en diversiteit    Het Financieele Da... .. read more..

Voormalig buitenlandminister John Kerry ’klimaat-tsaar’ onder Biden
Maandag, November 23, 2020

De voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, wordt ’klimaat-tsaar’ in het regeringsteam van de vermoedelijk komende Amerikaanse president Biden. Hij was van 2013 tot 2017 bewindsman onder president Obama en in 2004 kandidaat van de Democraten bij de presidentsverkiezinge... .. read more..

Livestream | Minister Wiebes wordt gehoord over toeslagenaffaire
Maandag, November 23, 2020

Maandag vervolgt de Parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag de zoektocht naar wat fout is gegaan bij de aanpak van fraude met de kinderopvangtoeslag. Nadat ambtenaren zich afgelopen week hebben moeten verantwoorden, is het nu de beurt aan Eric Wiebes, de huidige minister van Econ... .. read more..

Burkina Faso kiest nieuwe president en parlement
Maandag, November 23, 2020

Inwoners van het West-Afrikaanse land Burkina Faso kiezen zondag hun volgende president en parlement in een klimaat van toenemende onveiligheid. .. read more..

Jogger die hondje Dribbel doodstak blijkt klimaatexpert en ’natuurvriend’
Zondag, November 22, 2020

In het onderzoek naar een jogger die vorige week hondje Dribbel doodstak in het Oost-Vlaamse Waasmunster, is een verdachte opgepakt. Dat meldt het parket Oost-Vlaanderen. Het gaat om de 43-jarige A.V. uit Lokeren, een ultraloper die ook werkt als klimaat- en milieuexpert bij de overheid, zo meldt... .. read more..

Vacatures in Team Halsema
Zaterdag, November 21, 2020

Met het vertrek van de politieke sterspelers Sylvana Simons en Sharon Dijksma is het transferseizoen in het stadhuis geopend. Het gonst van de geruchten over wie wethouder Dijksma gaat opvolgen. De opwinding werd in de landelijke pers deze week zelfs overstemd door de hoge positie (9) van de jong... .. read more..

Verscherping toezicht op naleving coronamaatregelen drukke winkelgebieden
Donderdag, November 19, 2020

De detailhandel verscherpt op verzoek van minister Wiebes (Economische Zaken en Klimaat), minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en staatssecretaris Keijzer (EZK) het toezicht in winkelgebieden om de naleving van coronamaatregelen nog beter op orde te krijgen. 'Bij drukte in winkels e... .. read more..

Deel bedrijven aarzelt met voorbereidingen Brexit
Donderdag, November 19, 2020

Nederlandse bedrijven zijn onzeker over de afloop van de onderhandelingen tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk over een nieuw partnerschap. Een derde van hen wacht daarom met het treffen van voorbereidingen op de gevolgen van de Brexit. Dit blijkt uit nieuw onderzoek uitgevoerd door... .. read more..

Terugblik commissie EKEM oktober 2019
Maandag, November 11, 2019

De commissie Economie, Klimaat, Energie en Milieu kwam op 31 oktober 2019 bijeen. Er werd onder andere gesproken over de Raamovereenkomst Verpakkingen en over PFAS. Ook kwamen het klimaatakkoord, lood, internationale economische samenwerking, de NOVI, het IBP en stikstof aan bod. Raamovereenkomst... .. read more..

VNG Agenda: de opgaven en thema's voor 2018
Dinsdag, December 19, 2017

Waar willen de gemeenten komend jaar in VNG-verband mee aan de slag? De grote opgaven die we met elkaar oppakken zijn verwoord in de VNG Agenda 2018. Naast de hoofdthema’s is er ook ruimte gemaakt voor specifieke onderwerpen die in 2018 gaan spelen. De verenigingsagenda is breed. Dat is onontkoom... .. read more..

Powered by Feed Informer