‘Figures in Extinction’: in tweedelig pak dansen richting de ondergang
Maandag, Februari 12, 2024

In het tweede deel van de ‘klimaat-trilogie’ van Crystal Pite en Simon McBurney wordt een beeld van de van zichzelf vervreemde mens geschetst. Het levert prachtige beelden op, die soms te lijden hebben onder voorspelbare teksten. .. read more..

Miljoenen subsidie vervlogen in een groen luchtkasteel
Vrijdag, Februari 2, 2024

Tien jaar lang belooft een ondernemer groene energie te produceren. Met vele miljoenen subsidie bouwt hij aan fabrieken, maar het klimaat werd er nog niet beter van. .. read more..

Eye Filmmuseum staakt sponsoring door KLM vanwege klimaat
Vrijdag, Februari 2, 2024

Filmmuseum Eye in Amsterdam neemt geen sponsoring meer aan van KLM, omdat dat niet meer past bij zijn klimaatbeleid. Andere grote culturele instellingen in de hoofdstad zijn niet van plan hun sponsorrelatie met het luchtvaartbedrijf te beëindigen. .. read more..

ING-topman: ‘Zij maken zich zorgen over het klimaat. Wij ook’
Donderdag, Februari 1, 2024

ING hangt een Milieudefensie-rechtszaak boven het hoofd omdat de bank te weinig zou doen voor het klimaat. Volgens topman Steven van Rijswijk doet ING er al alles aan om de uitstoot van klanten te verminderen. .. read more..

Bedrijven wachten toch weer tot politici met klimaat het voortouw nemen
Vrijdag, December 8, 2023

Zonder de inzet van bedrijven is het onmogelijk streng klimaatbeleid uit te voeren. Een kopgroep is er hard mee bezig, maar de ondernemingen die op de klimaattop aanwezig zijn, hebben ontoereikende plannen, bleek in Dubai. .. read more..

De kansen voor het klimaat worden na de top in Dubai alleen maar slechter
Vrijdag, December 8, 2023

De geopolitieke voorwaarden voor de klimaattop zijn niet gunstig, ziet Michel Kerres. Maar gunstiger wordt het niet. .. read more..

Sigrid Kaag: ‘Deze verkiezingsuitslag legt veel in de waagschaal’
Vrijdag, December 1, 2023

Nederland moet zich na deze verkiezingen niet „terugtrekken achter de dijken”, waarschuwt Sigrid Kaag. Internationale solidariteit is onontbeerlijk, ook op het gebied van klimaat. „We zijn een handelsland, open en verweven. Ik hoop dat onze pijlers van kracht behouden blijven.” .. read more..

Benoeming Hoekstra als Eurocommissaris voor klimaat is vrijwel rond
Woensdag, Oktober 4, 2023

De milieucommissie van het Europees Parlement heeft woensdagochtend ingestemd met de voordracht van Wopke Hoekstra als EU-commissaris, nadat hij extra schriftelijke vragen had beantwoord. Donderdag moet het voltallige parlement nog instemmen. .. read more..

Hoe ver kun je reizen zonder het vliegtuig te pakken? Tips voor een duurzame ...
Dinsdag, September 26, 2023

Hoe ga je duurzaam op vakantie, zodat je het klimaat én je bestemming zo min mogelijk belast? In deze gids geeft NRC tips voor de reis en hoe je je ecologische voetafdruk tijdens een vakantie beperkt houdt. .. read more..

Vergroenen is moeilijk in een stad zo mooi als Lyon
Donderdag, September 21, 2023

Lyon heeft aan het eind van deze eeuw een klimaat als dat van Algiers nu. De gemeenteraad wil vergroenen. Maar in hoeverre mag je ingrijpen in het erfgoed van de historische stad? .. read more..

Door verandering van het klimaat ontstaan er steeds meer malariagebieden
Maandag, September 18, 2023

Infectieziekten als malaria, tuberculose en hiv zullen zich als gevolg van klimaatverandering makkelijker over de wereld verspreiden, blijkt uit een rapport van het wereldfonds ter bestrijding van die ziekten. .. read more..

Hoe maak je duurzame keuzes voor kleding? NRC geeft tips
Maandag, Mei 15, 2023

Hoe koop je kleding op een manier die zo min mogelijk impact heeft op het klimaat? Hoe kun je kleding een tweede leven geven? En hoe zorg je het beste voor je kleren? .. read more..

D66 wil toch praten over doorzetten met huidige coalitie
Donderdag, September 30, 2021

Sigrid Kaag van D66 wil toch gaan onderhandelen over een doorstart van het huidige kabinet met VVD, CDA en ChristenUnie.   .. read more..

Vestzak-broekzak: waarom subsidie voor elektrische auto’s in de staatskas ver...
Woensdag, September 29, 2021

Het kabinet gaat op klimaatchic met honderden miljoenen euro’s om het e-rijden te bevorderen. Maar bijna 500 miljoen euro daarvan moet de dalende inkomsten uit brandstofauto’s compenseren. Zet dat geld anders in, écht voor het klimaat. .. read more..

Terugblik commissie EKEM oktober 2019
Maandag, November 11, 2019

De commissie Economie, Klimaat, Energie en Milieu kwam op 31 oktober 2019 bijeen. Er werd onder andere gesproken over de Raamovereenkomst Verpakkingen en over PFAS. Ook kwamen het klimaatakkoord, lood, internationale economische samenwerking, de NOVI, het IBP en stikstof aan bod. Raamovereenkomst... .. read more..

VNG Agenda: de opgaven en thema's voor 2018
Dinsdag, December 19, 2017

Waar willen de gemeenten komend jaar in VNG-verband mee aan de slag? De grote opgaven die we met elkaar oppakken zijn verwoord in de VNG Agenda 2018. Naast de hoofdthema’s is er ook ruimte gemaakt voor specifieke onderwerpen die in 2018 gaan spelen. De verenigingsagenda is breed. Dat is onontkoom... .. read more..

Powered by Feed Informer