BERITA TERKINI

Apa kaitan pemecatan KJ, Noh Omar dengan kejatuhan kerajaan pimpinan Anwar?


1 year, 5 months, 25 days, 7 hours, and 49 minutes ago

Kau orang sedar ke tidak, usaha tidak pernah jemu oleh gerombolan walaun untuk menjahanamkan kerajaan perpaduan DS Anwar tidak pernah luntur Perjalanan masih panjang dan berliku. Masih banyak strat... .. selanjutnya ..

Dari krisis Sabah, kerajaan Anwar juga akan "terbakar"


1 year, 6 months, 16 days, 7 hours, and 46 minutes ago

Kes covid-19 yang berlaku sehingga ada PKP, bermula dari PRN Sabah Masa itu, TS Muhyiddin jadi PM. Itu dulu, dan kemelut itu kini berulang. Apabila UMNO dan BN menarik sokongan pada Hajiji, kerajaa... .. selanjutnya ..

Tanah runtuh: 69 orang dikhuatiri tertimbus di tapak perkhemahan Batang Kali


1 year, 7 months, 7 days, 23 hours, and 51 minutes ago

KUALA LUMPUR: Kira-kira 69 orang dikhuatiri terperangkap dan tertimbus dalam kejadian tanah runtuh yang berlaku di sebuah tapak perkhemahan di Batang Kali, pada awal pagi Jumaat. Menurut Pengarah J... .. selanjutnya ..

SOSMA: Bermula krisis dan prinsip dalam kerajaan perpaduan


1 year, 7 months, 7 days, 21 hours, and 43 minutes ago

Berbeza pandangan itu biasa, malah meraikan perbezaan itu perlu. Namun apakah keikhlasan untuk menerima perbezaan itu bakal mengadai prinsip perjuangan? SOSMA, UUEC, dan beribu-ribu lagi bom jangka... .. selanjutnya ..

Enam ujian getir menanti Anwar, jika tidak .. tumbang!


1 year, 7 months, 9 days, 16 hours, and 58 minutes ago

Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim perlu melepasi enam ‘ujian’ untuk memastikan kerajaan campuran yang dipimpinnya dapat dipertahankan. Ujian pertama Anwar adalah  memilih Yang Dipertuan Dewa... .. selanjutnya ..

Parti AMANAH bakal terkubur?


1 year, 7 months, 9 days, 20 hours, and 37 minutes ago

AMANAH menang 8 kerusi dari 54 kerusi yang mereka tandingi. Tokoh seperti Khalid Samad, Mujahid dan beberapa tokoh lagi dalam AMANAH tumbang. Biarpun kalah menang dalam sesuatu PRU itu perkara bias... .. selanjutnya ..

Gaji dan elaun ahli parlimen memang melampau!


1 year, 7 months, 10 days, 20 hours, and 27 minutes ago

BANYAK warganet mengulas apabila Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim menyentuh mengenai bebanan kewangan yang kerajaan terpaksa tanggung kerana pembayaran emolumen (gaji) dan pencen kepada pe... .. selanjutnya ..

19 Disember ujian terbesar Anwar selepas bentuk Kabinet


1 year, 7 months, 11 days, 21 hours, and 22 minutes ago

UNDI percaya kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim bagi menguji keabsahannya sebagai Perdana Menteri pada 19 Disember ini adalah ujian besar beliau selepas melengkapkan pembentukan Kabinet Kerajaan Perpa... .. selanjutnya ..

Kerajaan luar tabii


1 year, 7 months, 12 days, 14 hours, and 39 minutes ago

Apabila pemimpin PAS menggunakan istilah kerajaan perpaduan sebagai kerajaan luar tabii, aku rasa ianya cukup melampau. Kerajaan perpaduan yang mendapat restu dan izin YDPA disamakan sebagai keraja... .. selanjutnya ..

Kerajaan Anwar bakal tumbang dalam masa terdekat?


1 year, 7 months, 22 days, 9 hours, and 25 minutes ago

DS Anwar telah "berjanji" untuk laksanakan undi percaya pada 19 Disember. Adakah ini "hero" atau malapetaka pada DS Anwar? Prinsipnya bagus, namun risikonya tetap ada. Namun aku positif DS Anwar ak... .. selanjutnya ..

Si penderhaka dan pelampau agama


1 year, 7 months, 23 days, 8 hours, and 26 minutes ago

Blog kini kembali selepas hampir 5 tahun menyepi Akhirnya Datuk Seri Anwar Ibrahim menjadi PM. Bukan lagi PM tepi. Tahniah Datuk Seri. Selepas 24 tahun aku bersama perjuangan ini, jatuh bangun, ter... .. selanjutnya ..

Halalkan semua taktik zalim dan terkeji untuk terus berkuasa


3 years, 6 months, 10 days, 20 hours, and 20 minutes ago

Dah la mencuri kerajaan. Kini guna cara lain untuk pertahan kerajaan curi. Alahai .... lebai menghalalkan cara untuk terus berkuasa. Lebih kepada "political interest" .. bukan sangat nak kawal COVI... .. selanjutnya ..

Manusia paling celaka


3 years, 7 months, 26 days, 13 hours, and 30 minutes ago

Hari ini aku declare, bahawa satu manusia paling celaka dalam satu dewan adalah "pembesar suara". Kerja dia nak sekat suara yang lain. Memang celaka. pergi mampus la .. selanjutnya ..

KEPUTUSAN DARURAT


3 years, 8 months, 28 days, 10 hours, and 35 minutes ago

Mungkin kalau ada yang berpendapat ahli politik hanya menyusahkan rakyat. Terutama pembangkang yg diketuai oleh DS Anwar Ibrahim. Eloklah baca artikel di bawah. Haramkan semua parti pembangkang. Ha... .. selanjutnya ..

Bodo, bangang atau fobia hilang kuasa?


3 years, 9 months, 11 days, 12 hours, and 50 minutes ago

Sebut sahaja tentang 13 Oktober 2020. Satu tarikh keramat yang sangat ditakuti oleh gerombolan tebuk atap. Maka COVID - 19 dan memulihkan ekonomi negara menjadi pemanis mulut dan lidah untuk berbic... .. selanjutnya ..

Muhyiddin ditekan?


3 years, 9 months, 27 days, 9 hours, and 13 minutes ago

TEKANAN UNTUK MUHYIDDIN Dikala "kesombongan" PN dan MN kononnya menjuarai hati rakyat. Anwar hadir membuat percaturan politik Malaysia semakin menarik. Beliau mendakwa mempunyai cukup majoriti untu... .. selanjutnya ..

Rahsia Anwar rakus dan gila kuasa!!


3 years, 9 months, 29 days, 9 hours, and 29 minutes ago

Begitulah tajuk yang dipaparkan di Harian Metro Online bertarikh 23 September 2020. Rakus, gila kuasa manakala di dada akhbar lain pula banyak komen antaranya tidak mementingkan kesusahan rakyat di... .. selanjutnya ..

Insan malang bergelar Anwar Ibrahim


4 years, 4 months, 20 days, 8 hours, and 28 minutes ago

DS Anwar Ibrahim. Sejak 1998, anda adalah insan malang. Merengkok dalam penjara sebanyak 2 kali. Tapi masih ada manusia yang simpati, mempertahankan DS. Kemudian setelah sekian kali dibebaskan. DS ... .. selanjutnya ..

Aku bukan pengkhianat


4 years, 4 months, 20 days, 9 hours, and 46 minutes ago

Ya. aku bukan pengkhianat. Aku ingin menyelamatkan negara. Aku ingin menjadi wira melayu. Aku mengambil kesempatan di atas kesempitan yang ada. Aku adalah wira. Wira penyelamat bangsa. Dulu Dulu ak... .. selanjutnya ..

Ambo tak bohong, ambo nafi ja ...


5 years, 5 months, 7 days, 7 hours, and 35 minutes ago

Ramai bertanya kepada saya, latar belakang audio YB Nik Mohamad Abduh (UNA) menerima duit UMNO. Tentu sahaja orang yang hadir sahaja yang tahu latar belakangnya dan tujuan pertemuan tersebut. Banya... .. selanjutnya ..

Mari, mari pakat derma, kami yakin menang Kah kah kah!


5 years, 5 months, 20 days, 8 hours, and 47 minutes ago

Hari ni ada satu drama. Drama tu cerita RM90 juta. Bila keluaq cerita kata itu fintah ... Lepas fitnah jerit sana sini kami yakin menang .. Sekarang ... Selesai luaq mahkamah ... Lepaih ni mesti ke... .. selanjutnya ..

PAS perlu lebih banyak wang sumbangan untuk ...


5 years, 6 months, 13 days, 11 hours, and 35 seconds ago

Kurang dari seminggu selepas ia dilaporkan, PAS berjaya mencapai matlamat memungut RM400,000 bagi membiayai kos guaman untuk saman ke atas Sarawak Report. Malah berdasarkan kenyataan Bendahari PAS ... .. selanjutnya ..

Lagi banyak tembelang UMNO terbongkar, lagi sayang parti tu pada UMNO


5 years, 7 months, 12 days, 10 hours, and 14 minutes ago

Sikit hairan ... Ketika banyak pertuduhan terhadap bekas Presiden UMNO Satu parti ni beriya benar untuk bersama UMNO Ada orang dari parti tu kata Itu bekas presiden dia Bukan UMNO yang buat salah B... .. selanjutnya ..

Mungkin Jho Low kata perbicaraan di Amerika dan China lebih adil berbanding M...


5 years, 7 months, 18 days, 1 hour, and 1 minute ago

Ahli perniagaan dalam buruan, Low Taek Jho atau Jho Low mendakwa pertuduhan mahkamah yang dikenakan terhadapnya bertujuan mengalihkan perhatian terhadap "kegagalan rejim Mahathir" mentadbir negara.... .. selanjutnya ..

Isu Tabung Haji: UMNO dan PAS tak nak demo?


5 years, 7 months, 20 days, and 41 minutes ago

Lembaga Tabung Haji didakwa memalsukan buku akaun untuk menunjukkan prestasi yang baik untuk mewajarkan pembayaran dividen 6.25 peratus yang diumumkan menjelang pilihan raya umum (PRU) ke-14 sudah ... .. selanjutnya ..

Powered by Feed Informer