Salahkah Anwar Lantik Nurul Izzah Sebagai Penasihat?
Tuesday, January 31, 2023
PELANTIKAN anak sulung Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim, Nurul Izzah sebagai Penasihat Kanan Ekonomi dan Kewangan Perdana Menteri mencetuskan pelbag... .. read more..
Dr Zaliha - Menteri Kesihatan Paling Lemah
Tuesday, January 31, 2023
Bhai/DeeDee semua... Maaf cakaplah .... Benda terkait kesihatan dan kemudahan yang terkesan bukanlah benda baharu. Ianya benda sudah lama. Benda yang bukan s... .. read more..
Marah Lagilah Waris Kesultanan Sulu
Monday, January 30, 2023
Bhai/DeeDee semua...Marah lagilah waris Kesultanan Sulu...  dah macam-macam cara mereka gunakan untuk menuntut hak mereka keatas Sabah... Tapi tak berjaya se... .. read more..
UMNO Undang 'Malapetaka' Dengan Memecat Pemimpin Berpengaruh
Monday, January 30, 2023
PUTRAJAYA: Keputusan UMNO memecat dan menggantung beberapa pemimpin berpengaruh dalam parti boleh 'memakan diri' dan mengundang 'malapetaka' politik menjelan... .. read more..
Kelayakan Nurul Izzah Sebagai Penasihat Ekonomi Dipersoal..
Monday, January 30, 2023
Kata Perdana Menteri yang mempertahankan pelantikan anaknya bekas Ahli Parlimen Permatang Pauh, Nurul Izzah Anwar sebagai penasihat kanan Ekonomi dan Kewanga... .. read more..
Lantik Anak Jadi Penasihat? Satu Amalan Nepotisma & Kronisma
Sunday, January 29, 2023
Bhai/DeeDee semua... Dulu gua ingat lagi laungan Reformasi... laungan Anti Nepotisma dan Kronisma.... Bergema di depan Sogo dan Dataran Merdeka ... Laungan i... .. read more..
TMJ Tawar Khairy Sebagai CEO JDT - Mampukah KJ Mengetuai ...
Sunday, January 29, 2023
Bhai/DeeDee semua... Kita semua tahu yang Khairy Jamaluddin (KhairyKJ) pernah bertelagah (tak ngam) dengan Tunku Ismail (Tengku Mahkota Johor @ TMJ) ... jadi... .. read more..
Meroyan Lagi Lah Pentaksub Rafizi Ramli
Saturday, January 28, 2023
Bhai/DeeDee semua...Dah lama dah.... gua memang dah lama bagitau... yang Rafizi Ramli sebenarnya tak layak duduk di mana-mana jawatan Menteri... tak kisah la... .. read more..
UMNO Makin Goyang Menjelang Pemilihan UMNO 18 Mac 2023
Saturday, January 28, 2023
Bhai/DeeDee semua... Nampaknya perang dah meletus... Bara api telah merebak dalam sekam... UMNO berkemungkinan akan hilang status quo dalam politik Malaysia.... .. read more..
Pemecatan ahli, keberanian Zahid
Saturday, January 28, 2023
  SESUDAH SUBUH Khairy, Hishammudin dan Razlan antara dipecat dan digantung. Foto: FMT PARTI Umno telah mencatat sejarah hitam terbesar semalam sejak pe... .. read more..
Nak Rampas Penang?.. Biarlah Shahidan Dengan Angan-angannya
Friday, January 27, 2023
Pada Rabu, Shahidan dalam klip video di laman Facebooknya berkata PN mempunyai strategi untuk menawan Negeri Sembilan dan Selangor selain mempunyai keyakinan... .. read more..
Salahguna Kuasa TPM Malaysia
Friday, January 27, 2023
Bhai/DeeDee semua...Bab ini gua memang setuju sama MB Kedah... Sanusi Md Nor... Tak sepatutnya TPM Malaysia iaitu Ahmad Zahid Hamidi menggunakan Outrider unt... .. read more..
Apalah Nak Diharapkan
Wednesday, January 25, 2023
Bhai/DeeDee semua...Ibarat mengharapkan pegar... pegar makan padi.... Apalah yang nak diharapkan...  memang naya.... Penguatkuasa keselamatan sendiri pun ter... .. read more..
Buku Noktah. Sebuah Penantian akan beredar di Indonesia
Sunday, January 22, 2023
MAKLUMAT Perjanjian penerbitan buku Noktah. Sebuah Penantian. JIKA tidak ada aral merintang insya-Allah buku NOKTAH. SEBUAH PENANTIAN : Anwar PM10 akan diter... .. read more..
Isu Pengeluaran KWSP - Senyap Pula Bila Sudah Menjadi Ker...
Sunday, January 22, 2023
Bhai/DeeDee semua... Sebenarnya gua bersetuju juga dengan komentar Ismail Sabri tentang isu pengeluaran KWSP nih... bukan apa... dulu puak-puak inilah yang b... .. read more..
Sivarraajh - MIC Hilang Undi Orang India
Saturday, January 21, 2023
Bhai/DeeDee semua... Benar kata Naib Presiden MIC, S. Sivarraajh yang MIC sudah hilang undi dari Orang India... Orang India telah menolak MIC pada PRU15.. Ma... .. read more..
Khairy puji ahli Umno rujuk usul PAU2022 ke RoS - "Well D...
Friday, January 20, 2023
Bhai/DeeDee semua... Biar Demokrasi dalam UMNO berjalan. Bila kita bercakap mengenai Demokrasi, UMNO perlu benarkan proses ini berjalan sepertinya. Kedua-dua... .. read more..
Dari MP PKR Kepada Ahmad Shabery...
Friday, January 20, 2023
JOHOR BAHRU: Ahli Parlimen, Pasir Gudang, Hassan Abdul Karim terus menggunakan puisi sebagai platform mengkritik serta menyindir politik tanah air termasuk K... .. read more..
Realiti Realpolitik
Friday, January 20, 2023
Bhai/DeeDee semua...Cukuplah snapshot gambar ini menjadi penjelasan bagi isu terkait realiti realpolitik... Hahahaha....Betapa mengarutnya orang politik nih.... .. read more..
Kebajikan dan Keaggotaan Ahli Bomba & Penyelamat - Perkar...
Friday, January 20, 2023
Bhai/DeeDee semua...Antara kakitangan awam yang perlu ditambah keanggotaannya adalah Jabatan Bomba dan Penyelamat... Gua cukup bersetuju yang keanggotaan mer... .. read more..
Pemimpin UMNO 'Sound' Pemimpin PH Dalam Kerajaan..
Thursday, January 19, 2023
Seorang pemimpin Umno hari ini menegur tindakan segelintir pemimpin Pakatan Harapan (PH) yang suka menyerang secara terbuka sesama sendiri meskipun bersama d... .. read more..
Hutang Negara RM1.5 Trilion - Mampukah 7 Langkah Ini Sele...
Thursday, January 19, 2023
Bhai/DeeDee semua... Ahmad Maslan selaku Timbalan Menteri Kewangan telah menggariskan 7 langkah untuk Kerajaan Malaysia uruskan hutang sebanyak RM1.5 trilion... .. read more..
Soalan Utama: Beranikah MP Permatang Pauh Untuk Berikan N...
Wednesday, January 18, 2023
Bhai/DeeDee semua... MP Permatang Pauh mohon maaf kenyataan di FB Page beliau yang Kafir ingin jatuhkan Islam"... Dia salahkan ini semua keatas admin page FB... .. read more..
Penubuhan MUU tepat pada masanya
Wednesday, January 18, 2023
JELANG DHUA   DALAM perhimpunan Agung Umno (Pau) yang baru berlalu presiden Ahmad Zahid Hamidi telah mengumumkan penubuhan Majlis Ulama Umno (MUU). Majl... .. read more..
Filem Pulau Ada Elemen Lucah (Soft Porn)? Time Siapa File...
Tuesday, January 17, 2023
Bhai/DeeDee semua... Gua gelak jer biler si Marzuk Shaary nih join bising pasai ada elemen Lucah (Soft Porn) dalam Filem Pulau... Sempat la mamat bekas Timba... .. read more..
Hutang, Liabiliti Negara Kini Cecah RM1.5 Trilion
Tuesday, January 17, 2023
HUTANG Malaysia, sekiranya diambil kira tanggungan, sudah mencecah RM1.5 trilion dan kerajaan perlu mengambil langkah-langkah perlu untuk menanganinya dengan... .. read more..
PAU2022 : Sekadar Himpunan Para Pengampu
Tuesday, January 17, 2023
Bhai/DeeDee semua... Ini masalah besar dalam UMNO sejak sekian lama. Tak pernah nak berubah. Tak pernah nak melihat sebab apa mereka makin tidak relevan di m... .. read more..
Hahaha ... Terkena
Monday, January 16, 2023
Bhai/DeeDee semua...Hahaha ... skali skala apa salahnya terkena kan... Hahaha... bukan selalu pon... sebab dah banyak kali meroyan macam-macam si Doktor Gigi... .. read more..
Ketirisan & Salahguna Kuasa Dalam Perkhidmatan Awam - Mam...
Monday, January 16, 2023
Bhai/DeeDee semua... Ini satu persoalan yang nyata... Persoalan yang banyak bentuk jawapan yang boleh diberikan.. Semuanya boleh dikira betul.. macam soalan ... .. read more..
Vigneswaran : Presiden MIC Paling Tak Berguna
Monday, January 16, 2023
Bhai/DeeDee semua... Dalam banyak-banyak Presiden MIC ... S.A. Vigneswaran ini paling tak berguna... Demand macam-macam... tapi hasil takdak.. Sepanjang dia ... .. read more..
i-Finale : Apa Pandangan Korang?
Sunday, January 15, 2023
Bhai/DeeDee semua...Ada ramai sebenarnya yang menyokong usaha Pertubuhan Aktivis Rakyat Malaysia (ProRakyat) yang sedang mendesak Perdana Menteri Anwar Ibrah... .. read more..
UMNO sudah terlalu jauh dengan orang muda
Sunday, January 15, 2023
Bhai/DeeDee semua... Betul... UMNO sudah terlalu jauh dari orang muda ... Sudah tiada chemistry... dengan golongan wanita pun UMNO dah jauh... golongan muda ... .. read more..
Intipati persidangan Umno 2022
Sunday, January 15, 2023
SESUDAH SUBUH PERHIMPUNAN Agung Umno (PAU) untuk tahun 2022 telah tamat semalam dengan merumus atau mencapai beberapa kesimpulan ada yang kurang menyenangkan... .. read more..
Apa Nak Diharapkan Dengan Sistem Pendidikan Malaysia...
Saturday, January 14, 2023
Bhai/DeeDee semua...Apa kita nak harapkan dengan sistem pendidikan Malaysia.... banyak yang syok sendiri di peringkat pentadbir dan pengurusan... bukan kepad... .. read more..
Stendet La Kena Boo
Saturday, January 14, 2023
Bhai/DeeDee semua...Stendet la kena boo ... Ini normal ... Hahaha... sebab biasa la dalam ramai-ramai tue mesti ader yang tak bersetuju... hahaha... setakat ... .. read more..
Majlis Ulama UMNO - Disegerakan Pembentukan.
Friday, January 13, 2023
Bhai/DeeDee semua... Presiden UMNO, Ahmad Zahid Hamidi telah menyarankan agar UMNO menyegerakan pembentukan @ penubuhan Majlis Ulama parti. Gua setuju dengan... .. read more..
Langkah St Regis Pulakdah!!.. Betoika Dakwaan Zahid Ni?
Thursday, January 12, 2023
Presiden Umno, Ahmad Zahid Hamidi, hari ini mendedahkan mengenai kewujudan 'Langkah St Regis' diatur beberapa ahli parlimen parti itu bersama pemimpin PN. Ka... .. read more..
Ubah Yang Di Atas, Barulah UMNO Boleh Bangkit..
Wednesday, January 11, 2023
Penganalisis isu-isu semasa Datuk Dr. Ahmad Faris Abdul Halim menulis.. Kalau mencari tempat mandi Pertama teluk kedua pantai. Kalau mencari pemimpin negeri ... .. read more..
'Game On', KJ Akan Tanding Jawatan Presiden UMNO
Wednesday, January 11, 2023
SHAH ALAM - Bekas Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin Abu Bakar pada Selasa secara jelas telah memberikan isyarat bahawa beliau akan bertanding mencabar ked... .. read more..
Gara-gara Nak Jadi 'Polis Moral' MP Permatang Pauh Dikeca...
Wednesday, January 11, 2023
Ini apa yang dinyatakan oleh Ahli Parlimen Permatang Pauh dari PAS, Ustaz Muhammad Fawwaz Mohamad Jan tentang promosi jualan arak di ruang legar kompleks bel... .. read more..
Jejak Jakarta untuk saksi kehebatan Anwar
Tuesday, January 10, 2023
CATATAN PERJALANAN Anwar dan Jokowi dua pemimpin serumpun seNusantara. SEBAIK dimkalumkan Perdana Menteri Anwar Ibrahim akan mengadakan lawatan ke Indonesia ... .. read more..
Sabah Bergolak: Apa Pilihan Yang Anwar Ada?
Tuesday, January 10, 2023
SHAH ALAM - Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim mungkin terpaksa menubuhkan kerajaan perpaduan di Sabah dianggotai semua parti sebagai jalan damai keme... .. read more..
Ketika Lawan Dijadikan Kawan, Kawan Pula Dijadikan Lawan..
Monday, January 9, 2023
Ketika lawan yang ditentang berpuluh tahun lamanya dijadikan Kawan untuk berasama berkongi kuasa, Kawan yang lama berjuang bersama dijadikan pula sebagai law... .. read more..
KPPM akan diaktifkan semula
Friday, January 6, 2023
SESUDAH SUBUH  Sebahagian ahli KPPM hadir pada majlis peluncuran buku Pak Habib. ERA 90-an adalah era kemeriahan penulis politik menerbitkan karya masin... .. read more..
Alahaii.. Kesian Kat Pengundi Ketereh Dapat MP Macam ni..
Thursday, January 5, 2023
Semalam, 7-Eleven Malaysia Holdings Bhd dalam satu kenyataannya mengumumkan Robin Tan Yeong Ching telah meletak jawatan sebagai pengerusinya, “untuk menerusk... .. read more..
Najib Fail Petisyen Kepada PBB Minta Dibebaskan?
Thursday, January 5, 2023
KUALA LUMPUR: Datuk Seri Najib Razak hari ini memfailkan petisyen kepada Kumpulan Kerja Penahanan Arbitari Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (UNWGAD) bagi mem... .. read more..
PH Dan BN Mungkin Bergabung Hadapi Pilihan Raya Negeri Pu...
Tuesday, January 3, 2023
PAKATAN Harapan Pulau Pinang dan Barisan Nasional berkemungkinan akan bergabung sebagai satu pasukan pada pilihan raya negeri akan datang, kata Lim Guan Eng.... .. read more..
KL Tower: Annuar Musa Tolak Kepada Mustapha Mohamed Pula..
Friday, December 30, 2022
PETALING JAYA: Bekas menteri komunikasi dan multimedia Annuar Musa nafi terlibat dalam memberi kelulusan tender melibatkan pengambilalihan anak syarikat Tele... .. read more..
KL Tower: Untung Puluhan Juta RM Tapi Dijual Hanya RM3.8J...
Thursday, December 29, 2022
Hari ini TM dalam satu kenyataan berkata, sebagai sebahagian daripada program transformasinya, ia menumpukan usaha dan sumber untuk mengukuhkan perniagaan te... .. read more..
Baru Dia Tahu Sekarang Kata Hasan Malek Kepada Rafizi
Thursday, December 29, 2022
Hampir sedekad lalu, seorang menteri pernah dikecam kerana nasihatnya yang meminta rakyat tidak memakan ayam sekiranya harga komoditi itu menjadi terlalu mah... .. read more..
Powered by Feed Informer