OVK & Energideklaration

2019-9-2

Vi kommer att behöva en uppsättning nycklar till din lägenhet för att mätningar av inomhusluften ska kunna utföras. Preliminärt datum för inspektionen är satt till den 18:e september. Nycklarna läggs uppmärkta med lägenhetsnummer (ex. B1301) i styrelsens brevlåda som hittas i B-uppgången. Kontrollerna utförs av ÅF. Reparation av balkongdörrar En del lägenheter har kärvande balkongdörrar och fönster, vi planerar för att i anslutning till OVKn ha en reparatör i huset. Skriv upp namn och lägenhetsnummer på listan som sitter på anslagstavlan i trapphuset om du vill få detta eventuella problem åtgärdat.

 

Ombyggnation av fläktsystem

2019-1-7

Under veckan kommer hantverkare byta it fläkten som driver frånluften i huset. Det kommer innebära att fläkten under perioder behöver stängas av. Arbetet sker dagtid för att undvika att störa, men vissa störande ljud kommer också att förekomma. När bytet är klart kommer ventilationen fungera bättre, och de missljud som några medlemmar har upplevt skall vara borta. Vi hoppas ni har överseende med oredan under en begränsad period. Arbetet beräknas klart mot början av nästa vecka.

 

Årsstämma

2017-5-9

18 Maj är det årsstämma. Stämman öppnar klockan 19.00, på Tullen (Utlandagatan 14). Vi äter tillsammans och går igenom året som gått, samt stämmer av inför kommande år. Mer detaljerad agenda samt anmälan av närvaro hittar ni i respektive trappuppgång.

 

Fasadarbete

2016-8-31

Som ett led i att skapa en mer attraktiv fasad kommer vi att utföra fasadarbete på framsidan. Den murade väggen kommer att putsas om, vilket också innefattar att ta bort gammal puts. Arbetet börjar måndagen 5/9 och planeras pågå i två veckor. Vi hoppas att ni har överseende med de störningar som kommer uppstå.

 

Årsredovisning 2015

2016-4-28

Årsredovisningen för 2015 finns nu upplagd ( här ) på hemsidan, inför kvällens möte.

 

Årsstämma 2016

2016-4-6

Välkomna på årsstämma 28 april klockan 18.00. Vi ses på Ölstugan Tullen. Det bjuds på mat och dryck om man kommer i tid. För att veta hur många som kommer vill vi gärna att ni anmäler er på listorna i respektive trappuppgång. Där ser ni även förslag på agenda.

 

Höststädning 19/10

2015-9-22

Så är hösten på ingång till slut. Med det tänkte vi ha den årliga höststädningen. Markera 19/10 i era kalendrar. Vi utgår som vanligt från baksidan, och delar upp arbetet där. Eftersom att många jobbar den dagen är det helt ok med drop-in från klockan 17.00. Välkomna!

 

Växthuset och fimpar

2015-7-4

Som ni säkert märkt är odlingen av chili, tomater, gurka och dylikt i full gång. Sitt gärna och njut i växthuset, men rök inte där inne, då dör växterna. Om ni röker på terrassen slänger ni fimparna i det designerade askkopparna (orangea på markplan och svart på terrassen).  Om ni vill adoptera en tomatplanta att ha hemma kommer det snart finnas sådana. Leta efter lappar i växthuset om vilka ni kan ta. 

 

Årsstämma

2015-4-13

23/4 är det dags för årsstämma! Vi träffas på Ölstugan Tullen på Utlandagatan 14 klockan 18.00 där det bjuds på en bit mat. Anmäl er på listorna i era trappuppgångar så att vi vet hur många som kommer.

 

Byte av bredbandsleverantör

2015-3-16

Förra veckan tog Bredbandsbolaget över som leverantör av bredband, TV och bredbandstelefoni. Det är inget vi själva har valt då Tele2s fasta internetdel blev uppköpt av just Bredbandsbolaget. Vi är däremot glada över att det blir så eftersom att Bredbandsbolaget har en lång erfarenhet och värnar om sina kunder. Om du inte redan har fått ett brev av dem som informerar om bytet och förser dig med inloggningsuppgifter till deras webportal så kommer du inom kort få ett. Du hittar mer information om bytet på http://www.bredbandsbolaget.se/byte.

 

Höststädning 25/10

2014-10-13

Det är dags för höststädning! 25/10 samlas vi på baksidan 12.00 och städar ihop. Efter det grillar vi lite käk till alla som varit med. Vi ser gärna så många som möjligt, om ni bara kan vara med en stund så är det också uppskattat.

 

Nytt bokningssystem

2014-8-13

Nu kan du boka gästlägenheten direkt via hemsidan! Där kan du också se vilka datum som är lediga. Gå in via boendeinformation och klicka på länken till höger.

 

Nu är det möjligt att hyra övernattningslägenheten

2014-7-30

I början av året gjordes mangelrummet om till övernattningslägenhet och har fram till nu stått till HTE Gardens förfogande. Nu när trädgården börjar bli klar återgår lägenheten till sitt ursprungliga syfte; att vara en service till våra lägenhetsinnehavare att hyra då släkt och vänner kommer på besök.  För närvarande är enda sättet att e-posta styrelsen på  styrelsen@eklandagatan41.se  och ansöka om vilka nätter lägenheten ska bokas. Ange vilka nätter det gäller och din lägenhetsbeteckning.  Priset är 300 kr/natt och när pengarna finns på kontot så meddelar vi passerkoden till låset.  Sängkläder och handdukar får hyresgästen stå för själv likaså städning efteråt. Lägenhetsinnehavaren ansvarar för att städningen blir gjord och att lägenheten återfås i samma skick som den lämnades ut.  Betalningen sker till föreningens bankgiro nr  889-0279 . Märk betalningen med: Övernattnlgh, <Lägenhetsbeteckning>, <Efternamn>

 

Trädgårdsfest

2014-6-30

Som vi kanske har märkt så börjar saker komma på plats på baksidan. När allt är färdigt tänkte vi inviga vår nya gård med en trädgårdsfest. Det blir mat och lite allmänt stoj och stimm. Målet är att ha festen i början av augusti. Mer exakt information kommer senare, så håll utkik!

 

Tack för hjälpen!

2014-5-27

Tack alla som medverkade i planteringen av växterna! Det börjar se riktigt fint ut nu. Trots att gräsmattan inte är på plats går det utmärkt att använda baksidan. På den nya plattläggningen finns det gott om plats för att grilla, sola och umgås. Det är dessutom längre än det är uppe på gräsmattan. Utemöblerna står där till samtligas förfogande. Det finns även en klotgrill att tillgå.

 

Plats för årsmöte

2014-4-23

Årsmötet i morgon 24/4 hålls på den italienska restaurangen rakt över gatan från vårt hus. Det bjuds på buffé innan mötet. Allt sätter igång klockan 18.00.

 

Årseredovisning 2013

2014-4-16

Nu ligger årsredovisningen för 2013 uppe under Dokument. För de som är intresserade går det bra att ladda ner den, exempelvis inför årsmötet.

 

Elräkningarna i brevlådan!

2014-3-25

Elräkningarna för andra halvan av 2013 är äntligen i brevlådorna. Perioden är ändrad och dessa räkningar gäller för åtta månader istället för sex månader. Detta beror på ett tekniskt problem vi har haft med elmätaravläsningarna men som nu är åtgärdat. Detta innebär att räkningarna kan verka vara något högre än tidigare.

 

Porttelefoner

2014-3-17

Nu skall porttelefonerna fungera igen! Signalen går direkt till er egen telefon med vilken man också kan öppna dörren. Skulle ni ändå ha problem, kontakta styrelsen så fixar vi det.

 

Grävning på baksidan

2014-3-17

Entreprenören för ombyggnationen av trädgorden, HTE Garden, kommer börja etablera på baksidan. Som ett förstasteg har en grävmaskin körts upp på baksidan för att så småningom börja gräva.

 
Powered by Feed Informer